maandag 17 juni 2019

Waarom naar een kinderosteopaat?

Osteopathie is een geneeswijze voor tal van lichamelijke klachten en voor alle leeftijden. Al veel mensen vinden de weg naar de osteopaat en zeker ouders van baby's en jonge kinderen worden zich steeds meer bewust van het feit dat de problemen die zij hebben niet "normaal" zijn of "er bij horen" en willen niet wachten tot ze "er overheen groeien". Zij stappen naar een kinderosteopaat.

En dat is een slimme stap. Als geen andere discipline kan de osteopaat op een veilige, prettige en effectieve manier allerlei problemen van baby's oplossen.

Osteopathie is alleen wel een ingewikkeld vak om uit te leggen. We zijn namelijk allemaal gewend om naar de (huis) arts te gaan, een diagnose te krijgen (vaak eindigend op itis) en een pilletje mee te krijgen. De westerse geneeskunde gaat er van uit dat er telkens maar één oorzaak is voor een ziekte en dat je daar het bijbehorende pilletje bij moet zoeken.

Osteopathie werkt anders. Osteopathie kijkt heel gedetailleerd naar hoe het lichaam functioneert en gaat op zoek naar de organen, weefsels en structuren die niet normaal functioneren.
De oorzaak van een klacht ligt voor een osteopaat ook bijna altijd ergens anders dan waar je de klacht ervaart.
Omdat alles in het lichaam met elkaar verbonden is en afhankelijk is van elkaar moet een osteopaat onderzoeken hoe de kettingreactie aan stoornissen bij de patiënt tot zijn symptomen leidt en waar de problemen eigenlijk zijn begonnen.

Een osteopaat denkt ook niet in "ziekten" zoals een arts. Een osteopaat denkt in "anders functioneren" of dysfunctioneren zoals we dat zelf noemen.

Zo doe ik dat als kinderosteopaat te Haarlem ook. Ik onderzoek het babytje van top tot teen op zoek naar spanning in het weefsel, beperkingen en harde delen in de schedel.
Een kinderosteopaat is bij uitstek bedreven in het zoeken naar de oorzaak terwijl de patiënt nieet kan zeggen waar het pijn doet. Ik ben enorm bedreven in het "lezen" van het gedrag van je kindje en ben erg gevoelig in mijn handen. Mijn kennis van de anatomie, fysiologie en neurologie van baby's helpt mij natuurlijk ook enorm om uiteindelijk te bepalen hoe ik jou baby moet behandelen.

Daarnaast is een kinderosteopaat specifiek getraind in de mildste technieken. Elke techniek die ik uitvoer is bedoeld om meer ontspanning bij je kindje te krijgen en dat zie je ook gebeuren. Veel baby's vallen tijdens de behandeling in slaap.
Een kinderosteopaat wordt je pas na je basis opleiding tot osteopaat. Door veel ervaring, nascholing en zelfstudie. Maar de grootste factor zit in de osteopaat zelf. Je moet in staat zijn om je volledig open te stellen voor het kleinste en kwetsbaarste mensje op aarde.

Axel Staps D.O.mro kinderosteopaat te Haarlem

1 opmerking: